У місті на Львівщині заборонили діяльність УПЦ московського патріархату

1610 0
Рішення набуває чинності 1 червня 2022 року.
фото: upc.lviv.ua

фото: upc.lviv.ua

У місті Бориславі, що на Львівщині, заборонили діяльність релігійної громади Української православної церкви парафії Покрови Пресвятої Богородиці, яка підпорядковується московському патріархату. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 19 травня, після обговорень на засіданнях комісій з гуманітарних питань.

Рішення набуває чинності 1 червня 2022 року. Також це ж рішення забороняє використовувати приміщення церкви для зібрань і богослужінь та реалізовувати продаж продукції православної церкви у Бориславській територіальній громаді.

Читайте також: «Дім Путіна». У Львові невідомі залишили написи і залили піною двері храму УПЦ МП

Окрім цього, міськрада Борислава розпочне процедуру примусового вилучення об'єкта нерухомого майна та передачу його в комунальну власність територіальної громади.

Нагадаємо, що напередодні релігійна громада села Сулимів, що у Куликівській ОТГ на Львівщині, залишила УПЦ московського патріархату. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!