У місцях масового перебування людей у Львові встановлять антисептики для рук

2844 1
Приватні заклади також просять встановлювати ці пристрої у своїх офісах.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У місцях великого скупчення людей у Львові встановлюють антиспетики для рух. Зокрема їх уже встановили у будівлі ратуші та ЦНАПах, а також встановлюють у театрах, музеях, адмінбудівлях, школах та лікарнях.

Читайте також: План «В». Де на Львівщині лікуватимуть хворих на коронавірус, якщо такі будуть

Гроші на антисептики виділили сьогодні, 26 лютого, під час позапланового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС. 

Закупівлі проведуть у межах Комплексного плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, який затвердили під час минулого засідання міської комісії. Приватні структури також просять самостійно встановлювати засоби гігієни у своїх офісах.  Як уточнили Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, один такий дозатор на 700 мл коштує 220 грн. Для того, щоб придбати антисептичні станції всім школам необхідно 2,4 млн грн.

Додамо, що Львівщина досі не отримала тест-системи для виявлення коронавірусу, хоча за словами керівника управління охорони здоров’я Володимира Зуба, їх уже закупили.

Водночас головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко зазначив, що медзакладу не вистачає апарату ЕКМО, який коштує понад 9 млн грн. Саме в цю лікарню на Львівщині доправлятимуть людей, які мають симптоми коронавірусу.

Читайте також: Антикоронавірусні Винники. Що відбувалося за кулісами протестів

Додамо, що в медичних закладах міста є понад 260 тисяч масок, біозахисних костюмів, понад 2,1 тис. респіраторів. Випадків захворювання на коронавірус в Україні досі не фіксували.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
26 Лютого, 2020 14:01
як тільки Як тільки нова влада обіс-ра-лася з випадком організації зустрічі і розміщення людей з Китаю, то тепер та як би з х-у-я зірвалися, починають імітувати "велику " роботу з з боротьбою з коронавірусом. Тая владо-бридота хотіла спихнути свій про-йо-б на простих людей. але нічого з того не вийшло. Люди дали гідно зрозуміти. що гнилюшня не пройде!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!