У мобільному додатку «Дія» з’явилося електронне свідоцтво про народження

2570 0
Зараз тестують свідоцтва, видані з 2004 до 2019 року.

Перегляд та оплата штрафів ПДР, боргів за виконавчим провадженням та цифрове свідоцтво про народження тепер з’явилося в мобільному додатку «Дія». Нові цифрові продукти доступні тільки тестувальникам застосунку. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми зробили актуальні сервіси ще більш зручними. Свідоцтво про народження вашої дитини (до 16 років) підтягнеться з Державного реєстру актів цивільного стану. Зараз тестуємо свідоцтва, видані з 2004 до 2019 року. Ще один документ у смартфоні. Відповідна постанова про його впровадження вже прийнята Урядом», – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, за словами міністра, скоро борги майнового характеру можна буде відслідковувати не тільки у застосунку, а й у кабінеті громадянина на порталі. У розділі «Виконавчі провадження» користувач зможе побачити перелік проваджень, де його визнали боржником.

Читайте також: В Україні запустили портал «Дія». Перелік держпослуг

«Ще один плюс  сплата штрафів чи боргів відбувається в декілька кліків. Ви натискаєте «оплатити» та обираєте спосіб (ввести дані з картки/GPay/ApplePay). Квитанція зберігається в Дії. Ви зможете її завантажити або надіслати на мейл. Після оплати можна буде відслідковувати зміну статусу боргу чи штрафу», – додає Федоров.

Нагадаємо, що квартирну чергу на Львівщині для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, пропонують перенести у додаток «Дія». Львівщина може стати пілотною областю, де це реалізують.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!