У МОН кажуть, що школи готові до дистанційного навчання

5786 0
Школярі перебуватимуть на канікулах попередньо до 30 жовтня.
Photo by Eliott Reyna on Unsplash

Photo by Eliott Reyna on Unsplash

Україна на сьогодні відносно готова до дистанційної форми освіти. На цьому наголосив очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет 27 жовтня, йдеться на сайті уряду.

Читайте також: У ВООЗ заявили, що закривати школи через Covid-19 не варто

Також Сергій Шкарлет звернув увагу на те, що заклади освіти в усьому світі сьогодні намагаються пристосуватися до умов пандемії, враховуючи, що це незвичні умови.

«На моє переконання, враховуючи і позицію фахівців-освітян, дистанційне навчання ніколи не замінить той реальний формат спілкування, який є в очному, повноформатному навчанні. Завжди дистанційну освіту розглядали, як можливість здобування додаткових переваг. Але є той факт, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки передбачає проведення виключно дистанційних занять», – зазначив т.в.о. Міністра.

Сергій Шкарлет розповів, що організація освітнього процесу, у тому числі в дистанційному чи змішаному форматах в умовах пандемії, потребує не лише коштів, а й значною мірою бажання і прагнення до змін, роботи та організації керівників закладів освіти.

Читайте також: Чи можуть Львівщину «закрити» на карантин і кого це зачепить у першу чергу 

Зазначимо, що сьогодні Кабмін мав вирішити, чи повернуться школярі за парти після канікул, однак такого питання не було у порядку денному. У Львові готові відновити навчання в школах із наступного тижня. Школярі перебуватимуть на канікулах до 30 жовтня.

Нагадаємо, що ВООЗ закликає країни відкривати школи, щоб діти могли повернутися до середовища живого спілкування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!