У МОН наступного року планують зменшити кількість заяв на бюджет

1438 0
Заразом знімуть обмеження за кількістю спеціальностей.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

У Міністерстві освіти і науки України пропонують залишити для вступників можливість подати 5 заяв на бюджет наступного року. Про це повідомляють на сайті МОН.

Найменша кількість вступників отримує рекомендації до зарахування за 6-м та 7-м пріоритетами. Водночас найбільша частка відмовляється від наданого місця держзамовлення за цими пріоритетами.

За словами міністерки освіти і науки України Лілії Гриневич, це причина переглянути умови прийому на наступний рік та залишити для вступників можливість подати 5 заяв на бюджет. Заразом зняти обмеження за кількістю спеціальностей.

«Дані цієї вступної кампанії свідчать, що нема потреби подавати 7 заяв, бо ці 6-й та 7-й пріоритети практично не працюють. Ми вважаємо, що наступного року потрібно внести зміни до умов прийому. Ви знаєте, що цьогоріч абітурієнт міг подати на бюджет 7 заяв на 4 спеціальності. Ми пропонуємо, щоб за спеціальностями обмеження не було взагалі, а абітурієнт мав 5 заяв. Кожну він на власний розсуд зможе подати у будь-який виш та на будь-яку спеціальність», – каже вона.

Додамо, за 6-м та 7-м пріоритетом місця отримали лише 3,1% та 2,5% рекомендованих до зарахування відповідно, а відсоток відмов за цими пріоритетами понад 35%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!