У МОН назвали дати проведення ЗНО-2022

1987 0
ЗНО розпочнеться 23 травня з фізики, а завершиться 17 червня з біології.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Сьогодні, 2 листопада, Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року. Про це йдеться у Наказі МОН.

Читайте також: Шестеро студентів львівських вишів, які найкраще склали ЗНО, отримають по 100 тисяч грн

ЗНО наступного року розпочнеться 23 травня з фізики, а також у травні випускники шкіл складуть тести з хімії та української мови, української мови та літератури. ЗНО з інших предметів відбудеться з 1 до 17 червня 2022 року. 

Відповідно до наказу, реєстрація осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 1 лютого до 9 березня 2022 року. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 1 березня 2022 року.

До 29 квітня 2022 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

Тестування основної сесії ЗНО-2022 відбудуться за таким графіком:

  • фізика – 23 травня
  • хімія – 26 травня
  • українська мова, українська мова і література – 31 травня
  • математика, математика (завдання рівня стандарту) – 3 червня
  • іспанська мова, німецька мова, французька мова – 6 червня
  • англійська мова – 7 червня
  • історія України – 10 червня
  • географія – 14 червня
  • біологія – 17 червня.

 

Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів розмістять на інформаційних сторінках учасників тестування до 30 червня 2022 року.

Розгляд апеляційних заяв щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться з дня офіційного оголошення результатів.

Додаткова сесія ЗНО для учасників, які не змогли взяти участь у основній сесії тестування з поважних причин, пройде у період з 23 червня до 15 липня 2022 року. Оголошення результатів учасників додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться не пізніше 20 липня 2022 року.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv поспілкувалося з львівської сім’єю Притул, чий син Матвій цьогоріч став рекордсменом зі ЗНО у двох напрямках – фізики та математики, але водночас лише 1-2 балів йому забракло для 200 з іноземної та української відповідно. Матвій Притула розповів про те, як зумів ефективно підготуватися до іспитів, чому часом стрес може бути в користь та як впливає на результати атмосфера в навчальному закладі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!