Як російськомовні школи переходитимуть на українську. Роз’яснення МОН

2207 0
Перший рік буде адаптаційним.
Фото: clutch.ua

Фото: clutch.ua

Вчителі російськомовних шкіл пройдуть курси підвищення кваліфікації для переходу на українську мову навчання. Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна розповіла міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Читайте також: У нас всі знають українську. Як живуть «російська» та «польська» школи у Львові

За її словами, йде підготовка до того, щоб з вересня, де навчання відбувалося російською, з п'ятого класу учні перейшли на українську мову. При цьому рідна мова і література, як і раніше будуть викладатися російською, збережеться вона і в початковій школі. Так само буде можливість факультативів та позакласного навчання.

Для вчителів планують створити літню школу, щоб вони могли до вересня поліпшити знання державної мови. Перший рік буде адаптаційним, а за його підсумками мають оцінити, як пройшов перехід на українську мову і, можливо, відкоригувати навчальні програми.

Читайте також: Як нестандартно вчать у «Школі радості». Фоторепортаж

Додамо, що з вересня 2020 року всі школи з російськомовним навчанням мають перейти на українську. За цими школами у Львові вже закріпили нові території обслуговування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!