У МОН створили окремий сайт, де повідомлятимуть зміни в освіті через карантин

3250 0
Ресурс будуть оновлювати, як тільки будуть нові рішення та зміни.
фото: ridna.ua

фото: ridna.ua

Відтепер усі відповіді на найпоширеніші запитання щодо змін в освітньому процесі через карантин зібрані на додатковому сайті. Про це на сторінці у Фейсбуку повідомила т.в.о. міністерки Міністерства освіти і науки України Любомири Мандзій.

«Від початку карантину Міністерство освіти і науки України прийняло чимало важливих рішень для адаптації освітнього процесу до нових реалій. Щоденно до нас продовжують надходити запитання від освітян, батьків, учнів та студентів щодо тих чи інших змін, спричинених карантином. Тому за підтримки наших партнерів DOCCU ми запустили окремий ресурс з усією важливою інформацією», – йдеться в повідоменні.

Зокрема за посиланням можна знайти інформацію стосовно:

- змін в роботі дитячих садків, шкіл, закладів ПТО, університетів та коледжів;

- завершення навчального року в школах, цьогорічне ЗНО та вступну кампанію;

- окремо для педагогів – інфо щодо режиму роботи, зарплат, відпустки, атестації, заповнення класних журналів, зручних інструментів для дистанційної роботи тощо.

Читайте також: Всеукраїнська школа онлайн. Час та програма занять для учнів 5-11 класів

Ресурс будуть оновлювати, як тільки будуть нові рішення та зміни.

Нагадаємо, що через карантин школи зможуть приймати документи для зарахування у перший клас онлайн або переносити термін їхнього прийому залежно від карантину. За словами т.в.о. міністерки освіти і науки Любомири Мандзій,  закон, прийнятий заради запобігання епідемії COVID-19, дозволяє змінювати режим роботи установ на період карантину – це стосується і закладів освіти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!