Київ

У Мощуні відкрили перший мобільний «Пункт здоров’я»

855 0
Наразі у МОЗ планують встановлення ще ряду таких мобільних пунктів в інших куточках країни, де медична інфраструктура зазнала суттєвих руйнувань.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

На місці зруйнованих ворогом фельдшерсько-акушерських пунктів зʼявляться мобільні «пункти здоровʼя». Перший такий заклад вже працює у селі Мощун на Київщині. Про це розповіли у МОЗ.

Перший модульний «пункт здоров’я» у селі Мощун на Київщині встановив благодійний фонд UA Dream.

Він укомплектований меблями, холодильником, має окрему санітарну зону, бойлер, генератор та кондиціонер.

Як зазначається, таке рішення є тимчасовим, поки на місці зруйнованого медзакладу не буде відбудовано повноцінний пункт здоров’я «первинки».

За інформацією міністерства, за понад рік війни на території Київської області росіяни пошкодили 124 обʼєкти медзакладів та ще 4 зруйнували повністю, без можливості подальшого відновлення, проте 57 з них вже вдалося відновити.

Наразі МОЗ у співпраці з фондом планують встановлення ще низки таких мобільних пунктів в інших куточках країни, де медична інфраструктура зазнала суттєвих руйнувань.

Нагадаємо, у селі Гурівщина Бучанського району за кошти благодійників відбудували сільську амбулаторію, яка була знищена окупантами на початку війни. Вона стала першим медзакладом у Київській області, відбудованим з нуля після руйнування. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!