У МОЗ анонсували посилення карантину для 13 областей

5860 0
Посилення обмежень може стосуватися як роботи міського транспорту, так і роботи спортивних установ, фітнес-центрів тощо.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

У 13 областях України комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) будуть приймати рішення про посилення карантину. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу сьогодні, 27 червня.

«В умовах адаптивного карантину ми побачили різке зростання випадків коронавірусу, збільшення кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок в лікарнях, виділених під Covid-19. Тобто ті критерії, які у нас визначені в постанові, будуть збільшені в 13 областях країни. Це і західні області, і місто Київ, тому буде відповідне подання від головних санітарних лікарів областей і на регіональних комісіях ТЕБ та НС прийматимуть рішення про посилення карантинних заходів на території того чи іншого регіону», – каже він.

Читайте також: Вражені Covid-19 легені видно неозброєним оком. Патологоанатом про те, що показує розтин інфікованих

Критерії посилення карантинних заходів, за його словами, чітко визначені в постанові Кабінету міністрів України. І посилення обмежень може стосуватися як роботи міського транспорту, так і роботи спортивних установ, фітнес-центрів, дитячих садків тощо.

Однак міністр не уточнив, у яких саме областях відбудеться посилення карантину. Наразі ж більшість західних регіонів лідирують в Україні за кількістю нових хворих на коронавірус.

Нагадаємо, за останню добу в Україні зафіксували 948 нових випадків коронавірусу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!