У МОЗ хочуть безкоштовно щепити від кору усіх дорослих

3278 0
Це питання має розглянути Національна експертна комісія з імунізації.
фото: bzv.org.ua

фото: bzv.org.ua

Центр громадського здоров’я МОЗ рекомендує дозволити безкоштовно вакцинувати від кору усіх дорослих, а не лише тих, хто є в групі ризику. Про це повідомив генеральний директор ЦГЗ МОЗ Володимир Курпіта, ідеться в сюжеті ТСН.

Зараз безкоштовні щеплення роблять дітям до 18 років та дорослим з групи ризику – медикам ,освітянам, військовим. Також безкоштовно можуть вакцинуватись ті, хто безпосередньо контактував з хворими. Це потрібно зробити протягом 72 годин від контакту.

Читайте також: Що треба знати про кір

За статистикою, з майже 12 тисяч хворих на кір українців – 40% дорослі, які не мали імунітету від кору. 4 з 6 померлих від кору – також дорослі.

Зазвичай імунітету від кору не мають ті, хто немає жодного щеплення або має лише одне. Також антитіла могли не виробитись в організмі, якщо вакцина неправильно зберігалась.

Читайте також: На Львівщині щотижня вакцинують від кору до 1700 людей

Для того, щоб дізнатись, чи є імунітет від кору, можна здати аналіз крові на антитіла. Він коштує близько 200 грн. Зараз в Україні є близько мільйона доз вакцин бельгійського та американського виробництва, тож можна безкоштовно щепити і дорослих, кажуть в ЦГЗ. Завтра це питання розгляне Національна експертна комісія з імунізації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!