У МОЗ ініціюватимуть продовження карантину в Україні до кінця року

2465 0
Також хочуть обмежити діяльність закладів громадського харчування до 22 години.
Фото: freepik

Фото: freepik

В Україні неспокійна епідситуація, спостерігають зростання кількості випадків захворювання на коронавірус, госпіталізації до лікарень, і це є загрозливою ситуацію, що спонукає переглядати протиепідемічні заходи, каже головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Про це він розповів в ефірі Громадського радіо.

«Це спонукає переглядати протиепідемічні обмеження, які діють на території країни. Що ми можемо вважати вже майже рішенням: щойно була Національна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де ми виступали з міністром освіти Сергієм Шкарлетом і 641 постановою встановлено карантин і запропоновано змістити канікули для навчальних закладів з 15 по 30 жовтня. Після 30 жовтня будемо далі дивитись, що робити з шкільною освітою», – каже він.

Читайте також: Чому у Львові рекордна кількість хворих на Covid-19 і як це вплине на продовження карантину

Також хочуть запропонувати буде вищим навчальним закладам перейти на дистанційну роботу з 15 жовтня по 15 листопада з рекомендованим виїздом студентів з гуртожитків, окрім сиріт, а також позбавлених батьківської опіки людям, дітям, які приїхали з окупованих територій Донбасу та Криму.

Ляшко додає, що сьогодні ініціюватимуть заслухати на засіданні уряду продовження карантину до 31 грудня 2020 року. Також хочуть обмежити діяльність закладів громадського харчування до 22 години.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти провести осінні канікули з 15 по 30 жовтня включно. Заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі. Водночас, за словами т.в.о. міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, примусово студентів з гуртожитків виселяти не будуть.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!