У МОЗ наполягатимуть на продовженні карантину в Україні

4345 0
За словами Віктора Ляшка, принаймні до 12 травня.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що карантин в Україні потрібно продовжити щонайменше до 12 травня. Про це пише Громадське.

«Я, як головний санітарний лікар України, буду готувати подання про продовження карантину. Водночас можу анонсувати певне послаблення карантину в разі, якщо епідеміологічна ситуація буде покращуватися вже в понеділок», — зсказав Віктор Ляшко.

Читайте також: Першими полетять лоукости. Директорка львівського аеропорту про кризу і найближчі перспективи

Він не зазначив, про які послаблення ідеться. Додамо, засідання уряду заплановане на 22 квітня.

Про те, що карантин, імовірно, продовжать, каже і міський голова Львова Андрій Садовий. За його словами, ситуація із захворюваністю на коронавірус не стабілізувалась. Нагадаємо, раніше про те, що карантин необхідно буде продовжити, в ефірі Tvoemisto.tv сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Нагадаємо, карантин в Україні ввели 12 березня. Спочатку планувалось, що він закінчиться на початку квітня, але обмеження продовжили до 24 квітня. Карантин негативно позначився на львівському бізнесі, а більшість з опитаних українців кажуть, що не мають заощаджень, аби прожити без доходів більше місяця.

Як проходить карантин у різних містах світу, можна почитати у матеріалі >Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!