У МОЗ назвали одну з найбільших проблем поширення коронавірусу

4077 0
За словами заступниці голови МОЗ Ірини Микичак, деякі лікарні госпіталізують хворих на коронавірус, хоча й не призначені для цього.
Фото: freepik

Фото: freepik

Прийом пацієнтів із коронавірусом в автономні лікарні, не призначені для таких госпіталізацій, є однією з найбільших проблем поширення коронавірусу в Україні. Про це на засіданні комітету з питань здоров'я нації Верховної Ради заявила заступниця голови МОЗ Ірина Микичак, – йдеться на сайті Ліга.Нет.

«На жаль, ряд керівників закладів охорони здоров'я не дотримуються алгоритму і заповнюють лікарні на свій розсуд. Тобто, пацієнт прийшов, звернувся –  і тут же його госпіталізували. Це, напевно, чи не найбільша проблема поширення коронавірусу», – сказала вона, додавши, що йдеться про автономні лікарні.

Читайте також: Чи справді немає карантину або Як у Львові перемагає байдужість

За її словами, працівники Міністерства охорони здоров'я «намагаються реагувати» на такі випадки і «постійно звертають увагу» на цю проблему при спілкуванні в онлайні та під час робочих виїздів у лікарні.

Нагадаємо, що в Україні на коронавірус захворіло вже понад 28 тисяч людей. Зокрема, на Львівщині інфікувалося 2 289 осіб та 81 померли. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!