У МОЗ назвали причини зростання кількості випадків COVID-19 у попередні дні

4963 0
Однією з причин є не дотримання рекомендацій на Вербну неділю.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Причинами того, що в попередні дні зросла кількість випадків коронавірусу в Україні є недотримання рекомендацій МОЗ та збільшення кількість тестувань ПЛР. Про це заявив на голова  МОЗ Максим Степанов, повідомляє РБК-Україна.

Читайте також: На Львівщині у 245 людей – коронавірус. Ще двоє осіб померли

Як він зазначив, після недотримання рекомендацій МОЗ прояви хвороби були на 4-5 день після того, як люди інфікувалися.

«Тут існує декілька факторів. Багато хто не дотримався наших рекомендацій на Вербну неділю і не ходити масово, відвідували богослужіння. У зв’язку з цим, прояви хвороби були на 4-5 день після того, як люди інфікувалися. І ми побачили відразу зростання захворюваності. По-друге, ми суттєво збільшили кількість тестувань на ПРЛ. За 10 днів було близько 1000 тестувань, а зараз близько 5 тисяч», – заявив Степанов.

Читайте також: «Благаємо вас – залишайтеся вдома». Лікарі інфекційної лікарні звернулися до львів'ян. 

Нагадаємо, Центр громадського здоров'я сьогодні повідомив про 5449 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 141 летальний. За добу зафіксували 343 нові випадки (минулої доби їх було 444). Одужали вже 347 пацієнтів.

Останні дні в Україні кількість нових випадків зараження складає від 300 до 500. Найбільшу кількість МОЗ зафіксував 17 квітня – 501 заражений.

 
 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!