У МОЗ не бачать підстав для того, щоб не допускати в школу невакцинованих вчителів

1943 0
Вакцинуючись, і медик, і вчитель подають приклад іншим і захищають своє оточення.
Фото: nizhynnews.com

Фото: nizhynnews.com

Наразі юридичних підстав, аби не допускати невакциновану від коронавірусулюдину до роботи немає. Про це в ефірі Українського радіо повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, коментуючи питання масової вакцинації вчителів.

За його словами, Міністерство охорони здоров'я прагне створити безпечні умови для учнів з 1-го вересня.

Читайте також: В Україну привезли Pfizer. Коли почнуть нею вакцинувати і які побічні ефекти

«У будь-якому випадку ми ініціювали і створюємо умови для формування безпечного простору в школах. Ініціатива полягала в тому, що ми не будемо відкривати школи, які матимуть менше, ніж 80% вакцинованого персоналу, який працює в закладі. Однак ця вимога стосуватиметься лише шкіл в жовтій, помаранчевій або червоній зонах», – каже він.

Кузін зазначив, що кожен вчитель і лікар має розуміти, що він – працівник критичної інфраструктури і має подавати правильний приклад.

«Вакцинуючись, і медик, і вчитель подають приклад іншим і захищають своє оточення. Зараз юридичних підстав, аби не допускати не вакциновану проти коронавірусної хвороби людину до роботи немає», – додав санлікар.

Читайте також: Чи можна застрахуватись від інфікування коронавірусом

Нагадаємо, вчителі були в другій черзі на вакцинацію, згідно з дорожньою картою щеплень від МОЗ. Працівників галузі освіти щеплювали препаратом від коронавірусу виробництва Pfizer. У МОН також думали про те, аби ввести для вчителів обов'язкову вакцинацію від коронавірусу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!