У МОЗ оновили перелік Доступних ліків

3846 0
Виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань.
фото: exzim.3dn

фото: exzim.3dn

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік препаратів, які видають за програмою «Доступні ліки». Про це повідомляють на сайті міністерства.

Читате також: Як повернути неякісні ліки в аптеку. Роз'яснення від МОЗ

Загалом, у реєстрі тепер 258 препаратів, із них 64 є безкоштовними для пацієнтів, за інші необхідно доплатити невелику різницю. Йдеться про ліки, які пацієнти мають приймати постійно. Виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань лікарських засобів. Найбільше зниження ціни сягнуло 45%. Переглянути повний перелік діючих речовин та препаратів за програмою можна на сайті МОЗ.

Карта аптек, що видають препарати за програмою «Доступні ліки»

Читайте також: Львів’яни можуть отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки». Перелік аптек

Нагадаємо, програма «Доступні ліки» стартувала у квітні 2017 року. Відтак вартість ліків відшкодовують для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!