У МОЗ планують розширити коло людей, яких тестуватимуть на Covid-19

1104 0
В Україні стало менше людей, яких потрібно госпіталізувати.
Фото: freepik

Фото: freepik

У Міністерстві охорони здоров’я кажуть, що ситуація з поширенням коронавірусу стабілізується. Зокрема, за словами міністра Максима Степанова на брифінгу сьогодні, 9 грудня, завдяки останнім заходах вдалося «збити це ураганне розповсюдження хвороби».

«Ситуація за кількістю хворих повністю стабілізувалася. Якщо порівняти тижневу статистику, ми бачимо навіть зменшення кількості і хворих, і госпіталізованих. На сьогодні тестуємо тих лише, хто має ознаки або поступає з пневмоніями в лікарню. Але я дав завдання розширити коло осіб для тестування, в тому числі методом ПЛП та експрес-тестами на антиген», – каже він.

Читайте також: У МОЗ визнали, що карантин вихідного дня не дав очікуваного ефекту

Максим Степанов додає, що в Україні стало менше людей, яких госпіталізують. Якщо брати статистику від одного тижня до іншого, то їхня кількість зменшилася на півтори тисячі.

«Було 11 606 людей протягом тижня до 29 листопада і 10 100 на минулому тижні. Це один з показників навантаження на медичну систему», – зауважує міністр.

Нагадаємо, що за добу 8 грудня в Україні зафіксували 12,5 тисяч хворих на коронавірус. На Львівщині Covid-19 лабораторно підтвердили у 588 осіб. Детальніше про динаміку поширення хвороби можна дізнатися з інфографіки за посиланням

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!