У МОЗ планують розширити перелік професій з обов’язковою вакцинацією

1428 0
Планують внести усіх працівників державних установ, організацій та співробітників поштових послуг.

У Міністерстві охорони здоров’я планують розширити перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусу є умовою допуску до робочого місця. Про це повідомив глава комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький. 

Читайте також: Яких обмежень чекати, якщо у Львові запровадять «червону» зону 

«6 мільйонів українців пройшли повний курс щеплення, а показники захворюваності встановлюють чергові рекордиє», – зазначив він. 

Напередодні, 7 жовтня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко затвердив перелік професій, для яких щеплення є обов’язковим. До нього включені такі співробітники: 

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;
  • місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової перед вищої, професійно-технічної, загальної середньої (спеціальної, дошкільної, позашкільної) освіти, наукових установ незалежно від типу та форми власності.     

Цей наказ набуде чинності через місяць, а працівників, які ще не будуть вакциновані, не допустять до робочого місця без збереження зарплати. 

«Надалі до переліку професій, для яких вакцинація є умовою допуску до робочого місця, планують внести усіх працівників державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та співробітників поштових послуг», – написав Михайло Радуцький.

Нагадаємо, що за вересень на Львівщині кількість хворих на Covid-19 зросла у понад 6,6 разів порівняно з серпнем, а кількість померлих від Covid-19 – у понад 6,1 рази. Детальніше про показники щодо захворювання на коронавірусну інфекцію на Львівщині, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!