У МОЗ планують розширити вакцинацію для дорослих

3035 0
Відповідні зміни до наказів мають затвердити приблизно за два тижні.
фото: bzv.org.ua

фото: bzv.org.ua

У МОЗ планують розширити вакцинацію для дорослих, як для дітей. Про це з посиланням на очільницю Мінздоров’я повідомляє Громадське.

Читайте також: У МОЗ відповіли на найпоширеніші запитання про вакцинацію

Відповідні зміни до наказів мають розглянути у Мін’юсті та затвердити приблизно за два тижні. Зміни передбачатимуть доступ до вакцин для дорослих, які не є контактними особами і не перебувають у групі ризику.

«Минулого тижня і зараз ми бачимо тенденцію, що багато дорослих людей хворіють на кір. Ми переживаємо, що ті вакцини, які купували 10-20 років тому, можливо, не були такими якісними, або не дотримувалися «холодного ланцюга», тому я заохочую дорослих, аби вони зробили аналізи на антитіла до кору або поспілкувалися зі своїми лікарями про те, чи варто ревакцинуватися», – розповіла Уляна Супрун.

Читайте також: У МОЗ розповіли, де шукати вакцину від кору

Нагадаємо, із кінця 2017 року у Львові триває активний спалах кору через низький рівень вакцинації. Від початку літа отримати безкоштовне планове щеплення можна буде у приватних медзакладах та у лікарів-ФОП.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!