У МОЗ планують запровадити ліцензування для лікарів

1643 0
Додаткова перевага від такої реформи — держава знатиме кількість лікарів, де вони працюють і чим займаються.

У МОЗ підготували концепцію ліцензування лікарів, яку найближчим часом має затвердити в Мінфіні й Мін'юсті та паралельно працюють над відповідним законопроєктом. Про це повідомяють на сайті Громадського з посиланням на в.о. міністерки охорони здоров’я Уляну Супрун.

За її словами, ліцензування захистить звичайних медиків від свавілля головних лікарів, які не зможуть без причини звільняти підлеглих чи не давати їм працювати. А пацієнти, коли матимуть нарікання на лікарів, зможуть подавати скарги до ліцензійної ради. Іх розглядатимуть анонімно і тоді медика можуть або штрафувати, або вимагати додаткове навчання, або навіть відібрати ліцензію.

Читайте також: МОЗ хоче обмежити вміст нікотину в сигаретах та паління електронних сигарет

Ще одна перевага такої реформи в тому, що держава знатиме кількість лікарів, де вони працюють і чим займаються. Бо нинішній реєстр медичних працівників застарілий і багато з тих, хто в ньому є або вже не займаються медичною практикою, або працюють на трьох-чотирьох посадах. Реальні дані дозволять міністерству розуміти планування розвитку медичних кадрів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!