У МОЗ пообіцяли лікарням, яким бракує грошей, 240 млн субвенції

1416 0
Раніше планувалось, що ця субвенція буде восени.
фото: лода

фото: лода

Міністерство охорони здоров’я виділить регіонам 241,8 млн грн субвенції, щоб покрити дефіцит коштів і виплатити зарплату медичним працівникам, сказав під час щоденного брифінгу міністр Максим Степанов.

Спочатку, кажуть в МОЗ, ця субвенція планувалась на жовтень-грудень. Кошти, за словами Максима Степанова, виділять вже цього тижня.

Гроші підуть на фінансування закладів охорони здоров’я, які не доотримали фінансування у зв’язку зі стартом другого етапу медичної реформи, що розпочалася 1 квітня.

Читайте також: Карантинні закупівлі і захист лікарів. На що витрачають бюджетні гроші лікарні у Львові

Нагадаємо, раніше про те, що у лікарень, особливо невеликих, можуть виникнути фінансові труднощі, у коментарі Tvoemisto.tv говорив керівник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб. Він також пояснив, як фінансуватимуться лікарні в умовах пандемії коронавірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!