У МОЗ пообіцяли підсилити екстрену медичну допомогу і закупити нові «швидкі»

1203 0
Цього року 400 автомобілів швидкої допомоги розподілять між областями.
Фото: Український репортер

Фото: Український репортер

Цього року для екстрених медичних служб закуплять 400 автомобілів, а впродовж наступних трьох років замінять ще 1 400 старих «швидких». Про це на брифінгу 13 липня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Центр екстреної медицини Львівської області очолив Андрій Васько

«19 червня уряд ухвалив рішення щодо підвищення тарифу, за яким розраховується виділення коштів на екстрену допомогу. Ми збільшили цей тариф на 40%. Багато років в нас на екстрену меддопомогу не звертали увагу. Вона повинна стати нашим серйозним пріоритетом», – прокоментував Максим Степанов.

За словами міністра, на екстрену допомогу до кінця року виділять 1 мільярд 260 млн грн.

«Ці кошти підуть і на підвищення заробітної плати, і на зміцнення матеріально-технічної бази. Окремо у цьому бюджеті передбачили 922 млн грн. на придбання машин екстреної допомоги. Плануємо придбати 400 автомобілів, які розподілять між областями», – сказав керівник МОЗ.

Читайте також: «Не маємо права захворіти», – медик швидкої допомоги розповіла про виїзди на Covid-19

Загалом в Україні, каже міністр, 1 800 автомобілів планують замінити упродовж трьох років.

«У нас 1 800 автомобілів старше 10-ти років, на ремонті чи просто обліковуються на станціях. Протягом 2-3 років ми плануємо замінити весь автопарк, щоб ми мали екстренку, як у Європі», – заявив міністр.

За його словами, додаткові кошти виділять також на навчально-тренувальні центри, щоб лікарі та фельдшери мали змогу вдосконалювати свої навики.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!