У МОЗ пообіцяли визначитись із формою навчання в Україні за тиждень

1645 0
Зараз, каже міністр, розробляють правила спільно з Міносвіти.
Фото: Вільне радіо

Фото: Вільне радіо

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу сьогодні, 10 липня, сказав, що те, у якій формі розпочнеться наступний навчальний рік, урядовці оголосять приблизно за 7-10 днів.

Читайте також: Чи варто цього року відправляти до онлайн-школи шестирічок

«Звичайно, ми хочемо, щоб наші дітки повернулись до звичного режиму навчання, щоб вони пішли у школу, особливо дітки, які ідуть у перші класи. Із цього ми виходимо, коли розробляємо механізми, у який саме спосіб вони будуть навчатись. Але Covid-19 вносить корективи, тому ми в умовах адаптивного карантину розробляємо правила – за яких умов діти можуть навчатись у звичайному режимі, за яких – у дистанційному, як поєднати це. Разом з Міносвіти розробляємо відповідні правила та алгоритми», – каже Максим Степанов.

За його словами, що це за правила, українцям розкажуть за тиждень, «максимум, за 10 днів».

Читайте також: Час нових рішень? або Чи можна відкривати дитячі садочки у Львові

Нагадаємо, в Україні розглядають змішану форму освіти – і офлайн, і дистанційну. Як говорила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, сісти за реальні парти передусім мають першачки, а от старшокласники більше навчального часу проводитимуть рнлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!