У МОЗ повідомили, що у кожного п’ятого в Україні штам «Омікрон», а усі інші – «Дельта»

1632 0
В середньому лише 20% українців мають штам «Омікрон», але є регіони і з більшою кількістю.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, що в середньому лише 20% українців мають штам «Омікрон». Про це він повідомив у інтерв’ю виданню «Фокус». 

«В Україні наразі міксовий сценарій: з 2021 року залишився «хвіст» штаму «Дельта», плюс починає з’являтися «Омікрон», щодня все більше і більше», – сказав він. 

За даними вірусологічного моніторингу, 20% хворих в середньому зі штамом  «Омікрон», все інше — «Дельта». Однак, ситуація постійно змінюється, адже є регіони, де випадків штаму «Омікрон» більше 20%. 

Такими областями Кузін назвав Івано-Франківську, Львівську й Чернівецьку, тобто ті, де погіршилася епідситуація.

Читайте також: Через два тижні на Львівщині прогнозують спад завхорюваності на Covid-19

Нагадаємо, що на Львівщині прогнозують спад захворюваності на коронавірусну інфекцію Covid-19 близько через два тижні. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис. 

За його словами, кожна чергова хвиля коронавірусу має інтенсивніший перебіг. Попередня, наприклад, що вирувала у листопаді минулого року, була найважчою. Теперішня вже перевищила показники минулої, адже зараз хворих набагато більше, проте вони мають легший перебіг.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!