У МОЗ пояснили, чому на Львівщині багато хворих на коронавірус

10396 0
На Львівщині на коронавірус захворіли 3980 людей.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, що суттєве збільшення кількості хворих на коронавірус у Львівській області спричинене усуванням черги протестованих. Про це повідомили під час селекторної наради у президента України.

Читайте також: Тепер в Україні інакше визначатимуть, в яких регіонах посилювати карантин. Що змінилося

Володимир Зеленський зауважив, що велику кількість заражень, 200 хворих, зафіксували лише на Львівщині за минулу добу. Натомість Віктор Ляшко пояснив, що така значна кількість лабораторно підтверджених позитивних випадків Covid-19 з'явилася через те, що лабораторні центри усунули велику чергу громадян, які очікували на тести. Тобто 200 позитивних тестів – це не кількість нових випадків, а кількість позитивних тестів із 736 проведених за добу.

Водночас під час візиту на Львівщину міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що в області ситуація напружена, але контрольована й про посилення карантину не йдеться.

Додамо, що очільник міського управління охорони здоров’я неодноразово заявляв, що хворих у області значно більше, ніж є в офіційній статистиці. Наразі тестують лише тих, хто має виражені ознаки хвороби та контактних людей.

Читайте також: Уряд оприлюднив нові правила карантину. Що заборонено

На Львівщині на коронавірус захворіли 3980 людей, із яких 114 померли, 674 пацієнти одужали.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!