У МОЗ пояснили, чому не тестують на коронавірус українців без симптомів

3305 0
У Львові 25 експрес-тестів закупило місто за власний кошт. Ще 500 передала аптека «Подорожник» лікарні швидкої допомоги.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

ВООЗ та досвід інших країн, окрім Південної Кореї наразі рекомендують тестувати на коронавірус лише тих, хто звертається за медичною допомогою та має симптоми. Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

Читайте також: Як у Львові змінюється кількість пацієнтів з підозрою на коронавірус. Онлайн-трансляція

«Наразі ми працюємо за таким алгоритмом. Якщо буде необхідно, ми змінимо модель тестування», – сказав він. 

Він також додав, що це залежить і від навантаження на систему охорони здоров'я. 

«Буквально нещодавно італійські медики у ЗМІ людей без симптомів не звертатись за тестуванням. Оскільки лабораторії не встигають працювати й медики не встигають проводити тести тим, хто не має симптомів, але вважає, що може бути інфікованим. Це більше потрібно для розуміння епідеміологічної ситуації»,, – каже лікар. 

Читайте також: Легкі форми коронавірусу лікуватимуть удома,  Андрій Васько

Нагадаємо, Львів закупив лише 25 експрес-тестів для виявлення коронавірусу, але їх роблять лише на 5-6-й день симптомів і кілька з них використали для пацієнтів, що перебували у інфекційній лікарні Львова. Згодом, як анонсував президент Володимир Зеленський, між регіонами мають розподілити 10 млн тестів, що днями привезуть із Китаю. Також Львівщина очікує тест-системи, що допоможуть виявляти коронавірус у Львові й аналізи не доведеться відправляти у Київ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!