У МОЗ пояснили, коли можуть запрацювати дитсадки

3003 0
Алгоритм подальшого послаблення карантину обіцяють оприлюднити цього тижня.
Фото: Профспілка працівників освіти і науки України

Фото: Профспілка працівників освіти і науки України

У МОЗ розробили алгоритм, за яким зніматимуть обмеження з роботи дитсадків і його обіцяють презентувати вже цього тижня. Про це повідомив глава Мінздоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Скани документів та без випускного. Як школярі Львова завершать навчальний рік

«У нас є чіткий алгоритм щодо зняття наших обмежень. Тобто є показники, це різні показники, які будуть впливати на пом'якшення карантину. Також в нас згідно з цими показниками є прогнозовані дати, коли ми вважаємо, можемо цього досягнути», – каже він.

У МОЗ також розробили контрольні дати, наприклад, 22 травня, потім 1 червня, 11 тощо. Цього тижня МОЗ звернеться до уряду, аби там затвердили цей алгоритм відповідною постановою.

Максим Степанов додав, що буде наполягати на введені адаптивного карантину, бо бачить, що ситуація із захворюваністю різна в регіонах. Хоча його вже ввели місцеві влади у різних областях.

Також, як повідомляє Соцпортал із посиланням на відповідь у МОН, дитячі садки в Україні відкриють після введення чотирьох етапів виходу з карантину, тобто, не раніше другої декади червня.

Читайте також: Книги теж проходитимуть обсервацію. Як у Львові працюватимуть бібліотеки

Нагадаємо, що львівські школи і дитсадки зачинені на карантин із 12 березня. У міськраді Львова обіцяють, що всі дитсадки Львова працюватимуть упродовж літа. Водночас, як заявив головний санлікар України Віктор Ляшко, виші, школи і садочки до 1 вересня точно не відкриватимуть.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!