У МОЗ пояснили умову, за якої можуть ввести «червоний» рівень епіднебезпеки

1130 0
У залежності від зміни ситуації в конкретній області, будуть запроваджувати локальні обмеження.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Червоний рівень епідемічної небезпеки в конкретному регіоні можуть запровадити, якщо є небезпека колапсу медичної системи: зокрема, коли ліжка з киснем будуть заповнені на 65% або кількість госпіталізованих зросте більше, ніж на 50% протягом 7 днів. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

«Зараз у нас є чітке розуміння і вивірена стратегія на майбутнє, яка передбачатиме загальні протиепідемічні правила для всієї країни. Крім них, в залежності від зміни ситуації в конкретній області, будуть запроваджувати локальні обмеження», – каже він.

Читайте також: Вакцинація від коронавірусу у Львові. Коли, де і кого щепитимуть на першому етапі

Додамо, що Кабінет Міністрів має намір повернутися до адаптивного карантину, який передбачає кілька рівнів епідемічної небезпеки – зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

В Україні станом на 7 лютого лабораторно підтвердили за добу 3 370 випадків коронавірусної інфекції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!