У МОЗ пояснили значний ріст кількості хворих на коронавірус

4344 0
У міністерстві таку статистику, зокрема, з пом’якшенням карантину.
Фото: freepik

Фото: freepik

За добу в Україні підтвердили рекордні 588 нових випадків захворювання на коронавірус. Міністерстві охорони здоров’я кажуть, що були готові до цього, каже очільник МОЗ Максим Степанов.

Читайте також: Антирекорд Львова. Чому у нас так багато хворих на Covid-19

Він каже, що пов’язує таку статистику, зокрема, з пом’якшенням карантину.

«Звичайно, коли ми вводили етапи виходу з карантину, в тому числі, застосувавши адаптивний карантин з певними ознаками в кожному регіоні, у нас було розуміння, що можлива певне зростання хворих», – сказав він.

Водночас міністр наголосив, що його відомство «повністю контролює ситуацію», а по кожному випадку інфікування проводять епідеміологічний аналіз.

Іншою причиною зростання кількості хворих він називає збільшення тестувань. За попередню добу, 3 червня, провели 14 301 тестування, з них 10 563 дослідження методом ПЛР, а також 3 738 ІФА-тестувань.

«Ще раз хочу звернутися до всіх українців: пом’якшення карантину чітко регламентує наші епідеміологічні заходи, які ми рекомендуємо для всіх українців… Їх треба дотримуватися. В іншому випадку ми можемо спостерігати збільшення кількості хворих і, як наслідок, МОЗ буде рекомендувати введення якихось додаткових заходів», – додав він.

Читайте також: У МОЗ розповіли, як працюватимуть кафе та ресторани, коли їм дозволять відкрити зали

Із початку епідемії в Україні Cоvid-19 підтвердили у 25 410 людей, з них 748 померли від ускладнень, а 11 040 – одужали. Попереднім добовим рекордом вважали 578 випадків, що їх зафіксували 22 квітня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!