У ЛОДА радять не збиратись більше 10 людей і обмежити пересування між містами

1644 0
Також ідеться про зміну графіку громадського транспорту.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

Рекомендацію про заборону на збори у понад 10 людей затвердили під час позачергового засідання Львівської обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Що робити у Львові, коли у місті карантин

Також комісія рекомендує обмежити доступ клієнтів до контактних центрів надавачів комунальних послуг, центрів надання адміністративних послуг, максимально перевести обслуговування в онлайн-режим. Окрім того, ідеться про обмеження пересування адміністративними територіями Львівщини.

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець у своєму зверненні щодо ситуації із поширенням коронавірусу в Україні також дав рекомендації щодо карантинних обмежень, повідомляє пресслужба МОЗ.

«Необхідно обмежити пересування всередині країни, запровадити дистанційний режим роботи працівників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб», – ідеться у зверненні Іллі Ємця.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Міністр додає, що лікарні мають бути негайно перепрофільовані в інфекційні та опрацьовувати тільки ургентні випадки.

«Закликаю всіх українців не бути легковажними. Це той час, коли необхідно не панікувати, а мобілізуватися, зібрати всі сили та допомогти собі, своїм близьким та своїм співгромадянам. Зараз ще є можливість не допустити жахливої трагедії на території всієї України. Успішний досвід інших країн показав, що самоізоляція – найефективніший спосіб попередження поширення хвороби. Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких», – закликає міністр.

Нагадаємо, згідно з постановою уряду, карантин на всій території України діє до 3 квітня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!