У МОЗ рекомендують обмежити роботу закладів громадського харчування в Україні. Доповнено

1519 0
Там кажуть, що в Україні слід діяти на випередження.
Фото: foursquare.com

Фото: foursquare.com

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець пропонує розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування при першому ускладненні епідемічної ситуації. Про це повідмоляє пресслужба Міністерства охорони здоровя України.

Про це очільник відомства заявив в ході обговорення законопроекту про протидію коронавірусу, який зараз розробляється в Міністерстві охорони здоров’я.

«Досвід іноземних країн говорить, що закриття закладів громадського харчування – дієвий захід у боротьбі з коронавірусом. Вважаю, що нам потрібно діяти на випередження, чітко та рішуче. Саме тому доцільним було б розглянути  можливість обмеження роботи закладів громадського харчування через коронавірус», – каже Ілля Ємець.

Читайте також: Як закриватимуть наземний та повітряний кордони України. Деталі

Доповнено. Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець також пропонує обмежити в Україні масові зібрання понад 10 людей, закрити заклади громадського харчування та торгово-розважальні центри, обмежити пересування в середині країни, запровадити дистанційний режим роботи та переглянути режим роботи громадського транспорту.

Нагадаємо, що Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець представив законопроект про коронавірус, що, на думку МОЗ, має підвищити ефективність боротьби з інфекцією.

Законопроєкт, підготовлений у МОЗ, передбачає спрощення процедури закупівлі товарів, робіт та послуг для запобігання та боротьби з коронавірусом, що дозволить пришвидшити процес закупівлі засобів індивідуального захисту та тест-систем, можливість працівникам виконувати роботу з дому, заборону на проведення масових заходів із чисельністю понад 200 осіб, а також заборону проведення заходів державного нагляду, посилення контролю за в’їздом та виїздом із України, а також чіткий алгоритм примусової ізоляції та самоізоляції та відповідальності за недотримання карантину.

Детальніше про обмеження під час карантину можна дізнатися за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!