У МОЗ розповіли, що має бути у шкільних медпунктах під час пандемії Covid-19

2177 0
В Україні коронавірусом інфікувались 7616 дітей.
Фото: meteoprog.ua

Фото: meteoprog.ua

Станом на 28 серпня в Україні лабораторно підтверджено 7616 випадків інфікування коронавірусом серед дітей, із них 112 – за минулу добу. Про це під час щоденного брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Із усіх захворілих дітей у лікарні поклали 920.

«У США проаналізували показники госпіталізації і дійшли висновку, що частота госпіталізації дітей у понад 20 разів нижча, ніж дорослих. Та кожна третя госпіталізована дитина потрапляє у відділення інтенсивної терапії», – сказав Максим Степанов, але не уточнив, чи в Україні аналізують таку статистику і чи ведуть її взагалі.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Оскільки із 1 вересня у всіх школах, що не є у червоній карантинній зоні, розпочнеться навчання, міністр розповів, чим засновники навчальних закладів (органи місцевого самоврядування) мають забезпечити медпункти. Ідеться про безконтактні термометри, дезінфектори, антисептики, засоби особистої гігієни та індивідуального захисту – передусім для вчителів.

Працівникам школи перед початком робочого дня мають вимірювати температуру. Ідеться і про вчителів, і про технічних працівників і про працівників їдальні, а також про водіїв шкільних автобусів.

Антисептики, каже міністр, мають бути на вході у школу, а в приміщенні діти мають часто мити руки з милом.

Окрім того, заняття у школах для різних класів мають починатись у різний час, не має збігатись і час перерв. Також школи мають розробити графіки харчування дітей, аби уникнути їх скупчення. Між класами діти переміщатись не мають, аби уникнути зайвих контактів.

Читайте також: Як підготувати дитину до початку навчального року. Чеклист для школярів і батьків

Окремі предмети – за рішенням вчителів – потрібно проводити на свіжому повітрі, якщо дозволяє погода.

«Діти 1-4 класів можуть бути без масок, а старші – повинні ходити у них, окрім уроків. Мене часто питають, скільки ж потрібно масок, якщо одну можна носити протягом трьох годин. Ідеться про безперервне носіння, а в школі діти будуть в масках тільки на перервах, тобто можуть просто покласти маску в кишеню. І однієї маски на день вистачить», – сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, цьогоріч у школах Львова не буде традиційного святкування Дня знань.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!