У МОЗ розповіли, як відбуваються випробування потенційної вакцини проти Covid-19 від України

1203 0
Ще треба пройти три фази вже клінічних випробувань.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Кандидат на вакцину проти коронавірусу від України пройшла етап доклінічних випробувань на живих клітинах. Доклінічні випробування вакцини тривали 6 місяців  Про це під час брифінгу вчора, 26 жовтня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Учені інституту мікробіології Національної академії наук та одна з американських компаній провели роботу з підбору оптимального числа антигенів, щоби створити комбіновану вакцину, яка зможе надійно забезпечити тривалий імунітет.

«Науковці отримали дуже стійкий результат щодо вироблення антитіл організмами тварин. Більше того, цей кандидат на вакцину показав повну нейтралізацію вірусу вже на живих клітинах людини. Їх проводили в лабораторії Туреччини, США, оскільки в Україні тільки почали відновлювати такі лабораторії», – каже він.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

Однак ще треба пройти три фази вже клінічних випробувань. Зараз обирають «виробництво», де ці дослідження можуть провести.

«Якщо наші очікування здійсняться, і обраний шлях ми пройдемо нормально, то вже за рік ми зможемо отримати оригінальну українську вакцину від коронавірусу», – додав він.

Нагадаємо, на нараді з президентом України Володимиром Зеленським українські вчені презентували потенційну вакцину проти коронавірусу. Один із розробників – міжнародний експерт у галузі охорони здоров’я та епідеміології, доктор медичних наук Михайло Фаворов, який є активним гостем радіо- та телепрограм російських ЗМІ. Зокрема, його інтерв'ю з'являлися на сайтах «Ехо Москви», РІА Новини, радіо «Комсомольська правда. Москва», «Звезда», у телепрограмі RTVI тощо. Проживає у США.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!