У МОЗ розповіли, які обмеження діятимуть в міжнародному авіасполученні

1955 0
Якщо хворих більше, ніж 40 на 100 тисяч населення, то країна в червоній зоні, якщо менше – в зеленій.
Фото: Главком

Фото: Главком

Після відновлення 15 червня міжнародного авіасполучення з Україною усі інші країни будуть поділені на 2 групи – з поганою і сприятливою епідемічною ситуацією. У залежності від того, з якої країни прилітатиме пасажир, до нього будуть застосовуватись певні заходи безпеки. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу сьогодні, 14 червня.

За його словами, розмежування відбуватиметься на червоні і зелені зони. До червоних зон будуть належать країни з поганою епідемічною ситуацією, до зелених – зі сприятливою. Для такого розмежування застосовуватимуть показник кількості активних захворювань в країні. Якщо хворих більше, ніж 40 на 100 тисяч населення, то країна в червоній зоні, якщо менше – в зеленій.

Читайте також: Які рейси відновлять у Львівському аеропорту після карантину

Він пояснив, що іноземці, які прилітатимуть в Україну з червоних зон, повинні будуть проходити обсервацію або самоізоляцію, з зелених – ні. При цьому усі іноземні громадяни повинні будуть мати при собі страховку на лікування він коронавірусу.

Степанов також пообіцяв, що МОЗ публікуватиме перелік країн по зонах.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!