МОЗ хоче винагороджувати сімейних лікарів за високий темп вакцинації

1302 0
Розглядають можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Міністерстві охорони здоров’я розглядають створення стимулів для сімейних лікарів, які активно комунікуватимуть зі своїми пацієнтами щодо вакцинації проти Covid-19. Про це повідомляють у пресслужбі МОЗ.

Йдеться про можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку за досягнення високих результатів охоплення серед підопічних. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що коли серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря буде вакциновано понад 80%, то йому зарахують 50 балів безперервного професійного розвитку під час атестації, починаючи з 2022 року. 

Читайте також: Колективний імунітет на Львівщині запрацює, якщо вакцинувати щодня 12 тисяч людей

«Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від Covid-19 серед дорослих пацієнтів», – додав міністр. 

У МОЗ вважають, що сімейні лікарні є ключовими та мають агітувати на користь вакцинації, бо багато пацієнтів дослуховують до їхньої думки. 

Згідно з даними дослідження ЮНІСЕФ/USAID, які провели Info Sapiens у березні цього року, до порад свого сімейного лікаря дослухалися 64% українців, коли приймають рішення щодо щеплення.

Читайте також: Врятуватися від Дельти, або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Нагадаємо, що для досягення колективного імунітету на Львівщині потрібно вакцинувати близько 12 тисяч людей щодня. Зараз вакцинують 7-8 тисяч людей, однак цього не достатньо.

До початку чергової хвилі Covid-19, яка за прогнозами медиків може розпочатися вже наприкінці літа – початку осені, в Україні загалом і на Львівщині зокрема хочуть встигнути вакцинувати якомога більше людей. Та щоб хвороба не розповсюджувалась, потрібен колективний імунітет. Його вдасться досягти лише за умови щеплення 70% населення. Чи вдасться це зробити, досліджувало Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!