У МОЗ розробили програму здорового харчування дітей у школах. Що вона передбачає

2671 0
У МОЗ кажуть, що світова тенденція показує, що діти стали більше їсти шкідливої їжі і менше рухатися.
Фото: Lviv.vgorode.ua

Фото: Lviv.vgorode.ua

МОЗ розробило проєкт постанови про норми та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Читайте також: Як покращити харчування у львівських школах: три кроки

«Для того, щоб зробити крок вперед до організації та впровадження здорового харчування для наших дітей, запрошуємо ознайомитися та долучитися до обговорення положень. Тим паче, що світова тенденція говорить про те, що наші діти стали більше їсти шкідливої їжі і менше рухатися. Тому необхідно зробити дитяче харчування різноманітним та корисним», –зазначив Віктор Ляшко. 

За словами головного санітарного лікаря, вперше на законодавчому рівні врегулюють питання про харчування дітей з особливими дієтичними потребами, такими як цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо.

Проєкт також передбачає заборону закупівлі та реалізації дітям технологічно оброблених м'ясних та рибних страв (ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів тощо), солодких газованих напоїв, енергетичних напої та будь-яких інших напоїв із вмістом доданих цукрів, а також у проєкті прописані обмеження добової кількості солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів. 

Читайте також: Хто відповідає за організацію харчування і якість продуктів у школах. Пояснення МОЗ

Ознайомитися із текстом проєкту можна за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!