У МОЗ розширили перелік «Доступних ліків»

2849 0
У реєстрі тепер 254 препарати, із них 72 є безкоштовними для пацієнтів.
Фото: protoday.uz

Фото: protoday.uz

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік препаратів, які видають за програмою «Доступні ліки». Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила в. о. міністерки охорони здоров’я Уляна Супрун.

Читайте також: В Україні з’явиться маркування на ліках, за яким можна буде перевірити їх оригінал

У реєстрі тепер 254 препарати, із них 72 є безкоштовними для пацієнтів, за інші необхідно доплатити невелику різницю. Перелік безоплатних ліків збільшився майже на 20%, порівняно з попереднім. Найдорожчий препарат, який повністю оплачує держава, коштує — 863,43 гривні. Йдеться про ліки, які пацієнти мають приймати постійно. Переглянути повний перелік діючих речовин та препаратів за програмою можна на сайті МОЗ. 

Із 1 квітня програму «Доступні ліки» почала адмініструвати Національна служба здоров’я України, тож рецепти за програмою лікарі виписують виключно в електронній системі. Пацієнт отримує повідомлення з кодом рецепту на телефон, за яким у будь-якій аптеці, яка бере участь у програмі «Доступні ліки», може отримати ці ліки. 

Читайте також: Як повернути неякісні ліки в аптеку. Роз'яснення від МОЗ

Нагадаємо, програма «Доступні ліки» стартувала у квітні 2017 року. Відтак вартість ліків відшкодовують для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!