У МОЗ спрогнозували, коли Львівщина вийде з «червоної» зони

2109 0
Упродовж наступного тижня будуть виходити з червоного рівня Львівська, місто Київ (з дня на день), Київська, Запорізька, Одеська та Полтавська області.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

За прогнозами Міністерства охорони здоровя України, впродовж наступного тижня будуть виходити з «червоного» рівня епіднебезпеки низка областей, зокрема і Львівська. Про це у себе на Фейсбуку повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«І ще трішки приємного. За нашими прогнозами, впродовж наступного тижня будуть виходити з червоного рівня Львівська, місто Київ (з дня на день), Київська, Запорізька, Одеська та Полтавська області», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Не тільки весело, а й безпечно. МОЗ дало рекомендації святкування Великодня

Як повідомляв напередодні директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, Львівщина може вийти з «червоної» зони при збереженні позитивної динаміки основних показників щодо госпіталізацій та кількості пацієнтів, які потребують кисню.

Він зазначив, що на Львівщині спостерігають зменшення кількості госпіталізованих: менше 60 осіб на 100 тис. населення. Але попри те, стан вже госпіталізованих пацієнтів залишається важким.

Нагадаємо, що в Україні не передбачають додаткових обмежень на період Великодніх свят, проте Міністерство охорони здоров’я закликає дотриматися норм, зазначених в постанові про карантин. По-перше, відвідувати громадські місця лише в масках, які закривають рота і носа, по-друге, дотримуватися дистанцій у 1,5 м. Також чітко прописано розмір площі і кількість осіб, яка може перебувати, в тому числі і в храмі – це одна людина на 4 кв. метри.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!