У МОЗ спростовують інформацію про поширення нового китайського коронавірусу в Україні

2095 0
Коронавірус, виявлений у Києві, не походить з Китаю.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

Київський лабораторний центр МОЗ поширив інформацію про захворюваність на грип і ГРВІ у Київській області станом на 27 січня. У звіті ішлося про один випадок діагностованого коронавірусу. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

«Діагностований коронавірус не належить до виду 2019-nCoV. Відтак, наразі жодного випадку нового коронавірусу в Україні не зафіксовано. У випадку реєстрації випадку 2019-nCoV, засоби масової інформації та суспільство будуть поінформовані МОЗ і ЦГЗ», – кажуть медики.

Читайте також: Як відрізнити грип від застуди. Поради від МОЗ

У Лабораторному центрі МОЗ у Львівській області додають, що випадки зараження власне новим китайським коронавірусом, що викликає пневмонію, підтверджені у понад 10 країнах, але від пневмонії померли тільки хворі в Китаї. В Україні поки жодного підтвердженого випадку зараження немає.

Додамо, коронавірусна інфекція — вірусне захворювання з групи ГРВІ, що характеризується ураженням верхніх відділів дихальних шляхів та незначно вираженою інтоксикацією із доброякісним прогнозом за виключенням особливих варіантів. У природі існує багато різновидів коронавірусів. Частота ГРВІ коронавірусного походження коливається від 4,5 до 10 % від усіх ГРВІ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!