У МОЗ спростували слова прем’єра Шмигаля про те, що Україна може повернутись до жорсткого карантину

2117 0
Хоча вже сьогодні показник захворюваності на Covid-19 в країні упритул наблизився до показника 60 хворих на 100 тисяч населення.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу сказав, що навіть за показника захворюваності на коронавірус у 60 пацієнтів на 100 тисяч населення, про повернення до жорсткого карантину – локдауну – не йдеться, адже в Україні запроваджено адаптивний карантин.

Додамо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що у випадку, коли кількість хворих на Covid-19 сягне 60 пацієнтів на 100 тисяч, то Україна може перейти від адаптивного карантину, коли повноваження про посилення або пом’якшення ухвалюють регіони, до жорстких обмежень на державному рівні.

Читайте також: Час нових рішень або Чи можна відкривати дитячі садочки у Львові

Максим Степанов це спростовує.

«Епідеміологічний показник у 60 активних хворих на 100 тисяч населення був розроблений і використаний для проведення ЗНО. Зараз цей показник не є нормою, адже Україна перебуває на етапі адаптивного карантину і керується загальними рекомендаціями МОЗ щодо маскового режиму, соціальної дистанції, проведення масових заходів тощо, а також рішенням регіональної влади про обмежувальні або пом’якшувальні заходи на рівні кожного конкретного регіону. Постановою уряду чітко визначено посилення тих чи інших обмежень. Найбільш напружена ситуація нині в 11 регіонах країни, і за поданням головних санітарних лікарів цих регіонів були зроблені подання щодо посилення обмежувальних заходів», – сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, на Львівщині обласна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій продовжила карантин в області до 30 липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!