У МОЗ відповіли, чому в інших країнах подолали коронавірус швидше

3430 0
За добу в Україні 917 нових випадків інфікування коронавірусом.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У більшості європейських країн суворо дотримувалися карантинних правил та контролюючі органи чітко слідкували за їх дотриманням.

Про це сказав під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, відповідаючи на питання, чому у більшості країн Європи, де діяли аналогічні до українських протиепідемічні заходи, кількість захворювань після зняття карантину знизилася, а в Україні навпаки відбувся пік інфікувань.

Читайте також: Найбільше обурює, що люди не вірять у коронавірус. Львівська інфекціоністка про роботу і мрії у час пандемії

«У більшості країн після пом’якшення карантину суворо дотримуються карантину. Ці правила не є важкими. Вони прості – заходиш у приміщення, бідівлю, ліфт, одягаєш маску, якщо кудись йдеш у супермаркет тощо, то користуєшся антисептиком, дотримуєшся соціальної дистанції. Це суттєво знижує імовірність інфікування», – відповіли у МОЗ.

Дотримання цих правил у європейських країнах і суворий контроль за їх дотриманням, як зі сторони власників закладів, так і відповідних контролюючих органів, говорить міністр, пояснює, що там немає різкого зростання захворюваності. 

«Саме тому ми зверталися до наших контролюючих органів щодо більш суворого та більш жорсткого контролю за дотриманням цих правил. Якщо будемо їх дотримуватися, то побачимо інші цифри і не буде збільшення захворюваності на Covid-19», – заявив Максим Степанов.

Читайте також: Поки центр гуляє, в лікарнях бракує місць. Як Львів проживає пік коронавірусу

За словами міністра, упродовж попередньої доби в Україні підтвердили коронавірус у 917 осіб. До медзакладів госпіталізували 237 осіб, що є антирекордом із кількості госпіталізованих.

Загалом в Україні на коронавірусну хворобу захворіли 42 982 осіб, зокрема 6 580 медпрацівників. Натомість 18 934 осіб вже одужали. За час епідемії внаслідок ускладнень померли 1 129 українців.

У МОЗ також повідомили, що найбільше інфікованих за добу у Львівській області – 173, Рівненькій – 93 та Закарпатській – 86.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!