У МОЗ вказують на покращення ситуації з захворюваністю на Covid-19 після локдауну

1298 0
Госпіталізували минулого тижня 11 630 людей, що теж менше, ніж позаминулого – 13 555.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

За минулий тиждень лабораторно підтвердили 30 612 випадків захворювання на коронавірус. І це майже на 14 тисяч менше, ніж було позаминулого тижня. Про це під час брифінгу сьогодні, 25 січня, повідомив міністр охорони здоровя Максим Степанов.

Також на минулому тижні зробили 144 280 тестувань методом ПЛР і 20 207 швидких тестів на виявлення антигену. Госпіталізували минулого тижня 11 630 людей, що теж менше, ніж позаминулого – 13 555. Окрім цього, за словами міністра, зберігається тенденція стосовно кількості виписаних пацієнтів з лікарень – їх більше, аніж тих, кого госпіталізували.

Читайте також: МОЗ із поліцією перевірить гірськолижні курорти Карпат

«Це дуже покращить ситуацію, як зараз, так і в майбутньому… Цей етап карантинних обмежень дасть відповідний результат, як свого часу карантин вихідного дня допоміг збити хвилю розповсюдження коронавірусної хвороби», – каже він.

Міністр також додав, що можливості лабораторій робити ПЛР-тести становлять 75 тисяч тестувань на добу (включаючи можливості приватних і комунальних установ).  Майже 1,5 млн тестів на виявлення антигену доставили в Україну тільки на початку цього року.

Нагадаємо, що від сьогодні, 25 січня, в Україні – помаранчевий рівень епіднебезпеки, а локдаун, який тривав з 8 січня, перестав діяти. Що залишається під забороною, читайте тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!