У МОЗ вирішать, чи доцільно тестувати на Covid-19 учнів та вчителів

6022 0
Питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії розглянуть на Селекторній нараді з департаментами освіти і науки облдержадміністрацій.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Міністерство охорони здоров'я перегляне рекомендації стосовно організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину. Про це під час виступу на Серпневій конференції «Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021» повідомив головний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, перегляд і зміни у рекомендації буде відбуватися за результатами Селекторної наради з департаментами освіти і науки облдержадміністрацій та Конференції Всесвітньої організації охорони здоров’я, на якій розглянуть питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії.

Читайте також: Краса математики. Як гімназія у Львові вчить дітей аналітичного мислення

«Також будуть розглядати, чи потрібно чи непотрібно тестувати вчителів та учнів. Саме за результатами цієї глобальної конференції ми оцінимо доцільність перегляду наших рекомендацій», – додав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко затвердив рекомендації щодо організації навчання із 1 вересня. Так, серед них – вже звичні скринінг, користування антисептиком, маскою та дистанція. Однак, окрім цього, адміністрації шкіл доведеться забезпечити кілька входів до закладу, розділити коридори та проводити деякі заняття просто неба. Що зміниться у львівських школах та яким буде формат навчання, можна дізнатися за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!