У МОЗ запевняють, що всі охочі українці зможуть отримати щеплення від Covid-19 до кінця року

1040 0
В Україні раніше вже зривали кампанії імунопрофілактики населення.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що до кінця 2021 року в Україні всі охочі зможуть отримати по дві дози вакцини проти коронавірусу, якщо не буде «ніяких зривів і глобальних катаклізмів у поставках вакцин». Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я прорахував і кажу вам офіційно: у 2021 році ми провакцинуємо всіх, хто матиме бажання. Двома дозами. Головне, щоб не було ніяких зривів і глобальних катаклізмів у поставках вакцин. За місяць можна робити п'ять мільйонів», – каже він.

Читайте також: Медики, що відмовились від щеплення проти Сovid-19, можуть безкоштовно вакцинуватися згодом

Ляшко заявив, що він в Україні раніше вже зривали кампанії імунопрофілактики населення у 2008, 2015 та 2018 роках, проте цього разу такого не має статися.

«Кампанія з Covid-19 запустилася, вона буде доведена до логічного завершення. Це я гарантую як головний державний санітарний лікар», – зазначив він.

Нагадаємо, що в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. З 1 березня можливі залишки вакцини від коронавірусу дозволили використовувати для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!