Збільшувати далі нікуди. У МОЗ заявили, що кількість ліжок із киснем в Україні досягла максимуму

9599 0
Міністерство охорони здоров'я максимально збільшило кількість ліжок із киснем – до 67 тисяч.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Кількість ліжок із киснем для пацієнтів, які мають підтверджений діагноз «коронавірусна інфекція», в Україні досягла межі. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу сьогодні, 6 квітня.

«Епідситуація сьогодні як ніколи складна, на межі критичності», – каже він.

Кількість хворих і летальних випадків в Україні продовжує зростати, а статистика, за словами міністра, «досить сумна». Так, минулого тижня від Covid-19 померли 2 455 пацієнтів, що на 400 більше, ніж тижнем раніше. Також зросла загальна кількість хворих за минулий тиждень і становить 103 497 повідомлень.

Читайте також: У ще двох лікарнях на Львівщині розгорнуть ліжка для пацієнтів з Сovid-19

У лікарнях сьогодні перебуває понад 47 тисяч пацієнтів з коронавірусом, а Міністерство охорони здоров'я максимально збільшило кількість ліжок із киснем – до 67 тисяч.

«У нас достатньо напружений період. Ми дійшли до певної межі, досягли неймовірних цифр. Збільшувати далі нікуди, бо інші хвороби не робили канікул», – зазначив Степанов.

Додамо, що загальна завантаженість ліжок із киснем становить приблизно 58% і продовжує зростати. Найбільш напружена ситуація , за словами Степанова, у Києві, Хмельницькій, Миколаївській та Житомирській областях.

Читайте також: Через переповненість лікарень на Львівщині хворих із Сovid-19 можуть перевезти до Івано-Франківська

Нагадаємо, що ситуація із коронавірусом на Львівщині також досі залишається напруженою. За вчорашню добу підтвердили 1105 випадків захворювання на Covid-19. На стаціонарному лікуванні у лікарнях Львова та області перебуває 3 401 хворий.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!