У МОЗ змінять критерії поділу на зони за рівнем поширення Covid-19

2841 0
У вівторок поділ на зони переглянуть ще раз.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила змінити показники, які будуть враховувати при поділу України на чотири зони за рівнем поширення Covid-19. Про це за підсумками засідання комісії повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Людина-фортеця. У пам’ять про медика Василя Савенка

Зокрема, до уваги братимуть кількість активних хворих на коронавірус за останні сім днів, аби аналізувати, ситуація покращилась чи погіршилась.

Крім цього, кількість обов’язкових тестувань збільшили до 32 на 100 тисяч населення замість 24. Інші критерії залишили без змін, зокрема, завантаженість ліжок не більше 50%, коефіцієнт випадків інфікування – не більше 11%.

Оновленні критерії має затвердити уряд у понеділок, 10 серпня. Наступного дня державна комісія з питань ТЕБ і НС знову засідатиме, аби оновити поділ на зони за новими показниками.

Втім уже від завтра «червоні» Тернопіль та Луцьк переведуть до жовтої та помаранчевої зон відповідно. Як каже Максим Степанов, це дозволяє епідситуація. Решта регіонів залишилися у тих же зонах, що й тиждень тому. Львів, зокрема, у помаранчевій.

Читайте також: Чи безпечно їхати туристам до Львова і на Львівщину

Додамо, що сьогодні вранці на сайті Центру громадського здоров’я з’явилась оновлена мапа з поділом на зони. Втім Максим Степанов сказав, що це була технічна помилка одного з працівників. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!