У Музеї Франка у Нагуєвичах розширюють простір. Що там буде

3878 0
Ревіталізацію приурочили до 165-го ювілею і 105-х роковин смерті україського поета.
Фото: Державний історико-культурний заповідник "Нагуєвичі"

Фото: Державний історико-культурний заповідник "Нагуєвичі"

У музеї Івана Франка у Нагуєвичах висадили алею із 200 ялин і почали розширювати науково-дослідний простір. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак.

Читайте також: Святоюрський комплекс у Львові планують розширювати

Виставковий простір планують відкрити до 105-х роковин смерті Івана Франка 28 травня. Тут планують відремонтувати фасад будинку зі сходовим майданчиком, аби музей мав презентаційний вигляд. Також хочуть провести ремонт будинку літератора, їхнього міні-готельного комплексу, в якому зупиняються учасники конференцій, друзі музею, відомі письменники чи родичі Франка.

«У будівлі музею було дуже багато пустих приміщень, до яких не було доступу. Ці пусті приміщення другого поверху ми вирішили відкрити під час ремонту, вмонтувати туди двері і вікна, зробити кабінети для наукових працівників та для аналізу артефактів, які привозять із експедицій», – розповів директор заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак.

Читайте також: У ньому вся сіль. Мандрівка вихідного дня у Дрогобич і Нагуєвичі

Реставраційні роботи проводять за рахунок спонсорів заповідника, а також зі спеціального фонду і касових надходжень.

Як розповів Богдан Лазорак, вони постійно подаються на різні проєкти і цього року музей вкотре подався на Український культурний фонд і чекає результатів.

Поповнення фондів музею

Довідка

Музей і простір заповідника Нагуєвичі, до якого входять Садиба Франка, Літературно-меморіальний музей Івана Франка, галявина казок і простір природнього парку, є одним із найдавніших. На місці алеї колись був відомий «дуб Франка», який до цього часу не зберігся.

Літературно-меморіальний музей збудували ще у радянський час у 1986-му році. Тут відкрили підземелля музею разом з польськими партнерами, де розмістили понад 150 портретів присвячених родині Франка, посмертну маску Франка, вишиванку з Америки, яка належала його племіннику. Музей знаходиться у селі Нагуєвичі Дрогобицього району. Вартість квитка для дорослого становить 50 грн, а для дітей – 20 грн.

Софія Шавранська

Фото Музею


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!