У МВС анонсували більш жорсткий карантин в Україні

4568 0
За порушення умов карантину нині передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.
Фото: Tvoemisto.tv

Фото: Tvoemisto.tv

Міністр внутрішніх справ пропонує ввести в Україні жорсткіші умови карантину. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Загартовуйтесь та носіть маски. Як вберегтись від коронавірусу. Поради лікарів

«У країні вже введені обмежувальні заходи. Вони будуть значно жорсткішими найближчими днями – це продиктовано необхідністю. Це потрібно робити!», – написав міністр.

За його словами, зараз у країні мають працювати тільки критично необхідні суб'єкти господарювання, не залежно від форм власності.

«Підприємства критичної промислової інфраструктури – інші повинні бути закриті, і люди повинні бути вдома на карантині. Не звільнені, не відправлені за свій рахунок – на карантині. Про збитки і компенсації подумаємо і вирішимо пізніше, коли виживемо», – додав Арсен Аваков.

Він зазначив, що зараз немає жорсткого обмеження на переміщення громадян і штрафів за порушення цього обмеження. Однак він попросив керівників компаній і підприємств, які не є критично важливими, перевести працівників на віддалений режим роботи і режим карантину.

«Громадським транспортом зараз повинні користуватися медики, військові, правоохоронці, аптекарі, рятувальники, продавці продуктових магазинів і співробітники комунальних служб і систем життєзабезпечення. Решта – не виходити з дому», – йдеться у повідомленні міністра.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Нагадаємо, через карантин у Львові та більшості регіонів України зачинили всі культурні та мистецькі заклади, ТРЦ, ресторани та магазини, крім продуктових, аптек та АЗС.

За порушення карантину можуть карати як штрафами, так і ув’язненнями. Адміністративний штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм становитиме від 17 тисяч до 34 тисяч гривень. Якщо закон порушив посадовець – йому загрожує штраф від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.

У МВС покарання за карантин пояснюють на прикладі, якщо людина втекла з місця обсервації людини. У Львові стежити за порушенням умов карантину, за рішенням місцевої влади, мають поліцейські й мобільні бригади районних адміністрацій.

Кримінальна відповідальність зокрема передбачена за порушення правил та норм карантину, якщо ці дії спричинили або могли спричинити поширення захворювань. Тоді порушника можуть покарати штрафом від 17 тисяч до 51 тисячі гривень, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Якщо наслідком порушень стала смерть людини чи інші тяжкі наслідки, порушнику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!