У МВС пояснили, що означають обмеження на вихідні

3522 0
На вихідні правоохоронці ретельніше перевірятимуть дотримання карантину.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Рішення комісій із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо обмеження свободи пересування громадян носять рекомендаційний характер. Про це повідомили у Нацполіції.

Читайте також: Чи могли б у Львові ввести комендантську годину. Роз’яснення

«У кількох регіонах місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про тимчасову заборону громадянам виходити з дому (з 13-ї години 11 квітня до 6-ї години ранку 13 квітня). Утім це рішення комісії носить виключно рекомендаційний характер, адже комендантська година можлива лише за умови введення правового  режиму надзвичайного стану», – кажуть у поліції.

Там додають, що поліція та Нацгвардія насамперед проводить широку роз‘яснювальну та профілактичну роботу серед громадян щодо необхідності їх дотримання.

Читайте також: Прем'єр-міністр анонсував продовження карантину до травня

Нагадаємо, що 9 квітня голова ЛОДА Максим Козицький закликав мешканців області утриматись від прогулянок на вихідні, зокрема між 13:00 суботи до 6:00 понеділка. Пізніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у місті не збираються вводити комендантську годину чи додаткові обмеження.

Водночас 10 квітня Львівська обласна комісія ТЕБ і НС рекомендувала міським головам обмежити пересування і перебування громадян у громадських місцях на вихідні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!